X
GO

Kurset e ardhshme

Kurset e reja

Si të zgjidhim kubin e Rubikut

Si të zgjidhim kubin e Rubikut

Autori: Rrustem Loshi | 30 shtator 2021

Kategoria: Trajnime, Sport, Të tjera

Erno Rubik është një shpikës, skulptor dhe arkitekt hungarez i cili është i njohur për shpikjen e tij të enigmës rrotulluese mekanike, të cilin ai e kishte...
Si të konfigurojmë llogarinë në PayPal

Si të konfigurojmë llogarinë në PayPal

Autori: Rrustem Loshi | 10 maj 2021

Kategoria: Trajnime, Tekonologji Informative, Siguri dhe Privatësi, Internet / Rrjete Sociale

Në videon e kaluar kur kemi folur për shërbimet që na i ofron kompania PayPal, kemi parë se si të hapim një llogari të re aty dhe si të regjistrojmë aty një...
Si të hapim një llogari të re në PayPal

Si të hapim një llogari të re në PayPal

Autori: Rrustem Loshi | 12 prill 2021

Kategoria: Trajnime, Tekonologji Informative, Internet / Rrjete Sociale

Në këtë video do të flasim për një shërbim të pagesave online, gjegjësisht do të flasim për PayPal, që është një nga shërbimet e para dhe më të mirënjohura...
RSS

Lajme & Blog

E ardhmja e llogarisë tuaj në Microsoft është pa fjalëkalim

Kategoria: Lajme

Ne përdorim fjalëkalime çdo ditë për t'u regjistruar në faqet tona të preferuara. Kjo është zhgënjyese kur dihet se shumica e faqeve të internetit i detyrojnë përdoruesit të krijojnë fjalëkalime komplekse që janë të vështira për t'u mbajtur në mend, ta ndryshojnë atë herë pas here, e po ashtu që ai të jetë unik. Dhe po e humbe njëherë fjalëkalimin, në shumicën e faqeve është tepër e vështirë rivendosja e tij.

Askush nuk i do fjalëkalimet. Megjithëse janë shumë të papërshtatshme, ato edhe janë caku primar i hakerëve, dhe janë shkaku kryesor i thyerjeve të sigurisë kibernetike.

Por çfarë alternative tjetër kemi?

Kyçja me apo pa fjalëkalim

Kategoria: Blog, Teknologji

Ajo që i pajton si bizneset ashtu edhe konsumatorët është rëndësia e sigurisë së identifikimit. Për konsumatorët, është e rëndësishme që ata të kenë besim në sistemin e kyçjes në aplikacionet dhe ueb-faqet e bizneseve, pasi ata aty japin informacione të ndjeshme personale. Për bizneset, në anën tjetër, mbajtja e sigurt e atyre informacioneve është me rëndësi jetike – askush nuk e dëshiron publikimin e një njoftimi se siguria e sistemit të tyre është komprometuar.

Vlera e tregut kundrejt vlerës kontabël?

Kategoria: Blog, Ekonomi

Prej kur hapet bursa e aksioneve e deri në fund të ditës kur mbyllet, pothuaj çdo minutë, shohim se si çmimet e aksioneve lëvizin poshtë e lartë vazhdimisht, herë u rritet çmimi e herë u bie. Kushdo që e përcjellë ueb faqen nasdaq, nyse etj. e vëren këtë lëvizje në kohë reale.

Çmimi i aksionit reflekton vlerën e kompanisë që e ka emetuar atë. Aksioni ka çmim nominal, të cilin e përcakton kompania në kohën kur themelohet. Prandaj çmimi nominal i aksionit nuk është patjetër të jetë i njëjtë me çmimin e tregut të aksionit. 

Po pse çmimi i aksioneve ndryshon vazhdimisht? A ndryshon pasuria dhe fitimi i kompanisë në çdo minutë?

RSS