X
GO

Kurset

Kërko Kurse

Subnetimi - i thjeshtuar

Subnetimi është një detyrë të cilën duhet kryer sa herë që të instalojmë apo konfigurojmë një rrjetë. Më herët kemi paraqitur mënyrën se si kryhet kjo duke i përdorë numrat binar dhe që është forma më adekuate për të mësuar këtë. Mirëpo, ndodhë që për shkaqe praktike të kemi nevojë të subnetojmë një IP adresë aty për aty pa pasë nevojë t'i shkruajmë ato në formë binare e pastaj t'i subnetojmë e prap t'i kthejmë ato në formën decimale ashtu që t'i përdorim ato gjatë konfigurimit të pajisjeve tona. Në këtë video kemi paraqitur një mënyrë që është edhe e shpejtë edhe e thjeshtë për t'u mësuar dhe praktikuar në jetë e përditshme. 

 

Në çdo kohë mund të na ndiqni në:

Linkedin Facebook YouTube gjirafaVideo Instagram Twitter

 

Artikullin mund ta publikoni në rrjetat sociale.

Print
4310 Vlerëso artikullin:
4.4

x