X
GO

Lajmet

“Deep Nostalgia” mund të kthej fotot e vjetra në foto lëvizëse

 • 1 mars 2021
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 451
 • 0 Komentet
“Deep Nostalgia” mund të kthej fotot e vjetra në foto lëvizëse

Kompania MyHeritage (Trashëgimia ime), e cila merret me gjenealogjinë familjare, para pak ditësh ka publikuar një shërbim në ueb të cilin e ka emërtuar “Deep Nostalgia” (Nostalgjia e thellë) përmes të cilit keni mundësi të ngarkoni një foto të vjetër, dhe shërbimi ua shndërron atë në një imazh lëvizës (.gif), që të duket sikur personazhi në foto lëvizë derisa merr pozitën e duhur për t’u fotografuar.

Cisco publikon korrigjime sigurie për produktet e veta

 • 26 shkurt 2021
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 553
 • 0 Komentet
Cisco publikon korrigjime sigurie për produktet e veta

Cisco, dje me datë 25.02.2021, në një publikim zyrtarë ka bërë të ditur se ka adresuar një mori pikash të dobëta në Infrastrukturën e saj qendrore të aplikacionit që do t’i mundësonte një sulmuesi anashkalimin e autentikimit në pajisjet e tyre.

Këto dobësi do t’i mundësonin një sulmuesi të largët, të qaset në mënyrë të pa-autorizuar në disa funksione të ndaluara.

Gabimi ishte si pasojë e disa kufizimeve të papërshtatshme në qasje për disa API në rrjet.

Shfrytëzimi i këtyre dobësive do t’i mundësonte një sulmuesi të mësoj disa të dhëna specifike të pajisjes, të krijoj skedarë të mbështetjes teknike, dhe të bëjë disa ndryshime të kufizuara në konfigurim.

Hakerët rus sulmuan Ukrainën me malware

 • 25 shkurt 2021
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 296
 • 0 Komentet
Hakerët rus sulmuan Ukrainën me malware

Ukraina ka akuzuar zyrtarisht hakerët rus për sulmin ndaj sistemit qeveritar Ukrainas, me ç’rast ata kishin tentuar të instalonin dhe shpërndanin dokumente të rrezikshme duke tentuar të instalonin malware në sistemet e autoriteteve publike.

Ky zhvillim ndodhi vetëm dy ditë pas paralajmërimit nga NSDC-s dhe NCCC-s të një sulmi masiv me DDoS duke theksuar ueb-faqet që u përkisnin sektorëve të sigurisë dhe të mbrojtjes, duke mos përjashtuar atë të NSDC-s.  

Mangësi kritike të raportuara në ruterët Cisco VPN — arno sa më parë

 • 5 shkurt 2021
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 400
 • 0 Komentet
Mangësi kritike të raportuara në ruterët Cisco VPN — arno sa më parë

Cisco ka publikuar rregullime për dobësi të shumta kritike në ndërfaqen e menaxhimit të bazuar në ueb të ruterëve, që janë të dedikuar për Bizneset e Vogla, e që mund të lejojë një sulmues të paautorizuar, që nga largësia të ekzekutojë kod arbitrar si përdorues rrënjësor (root) në një pajisje të infektuar.

Këto dobësi kanë ekzistuar për shkak të mos testimit të duhur të kërkesave HTTP. 

Facebook po zhvillon mjete për trajtimin e përmbajtjes së dhunshme

 • 1 shkurt 2021
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 437
 • 0 Komentet
Facebook po zhvillon mjete për trajtimin e përmbajtjes së dhunshme

Facebook është një kompani gjigande e mediave sociale me mbi 2.7 miliard shfrytëzues aktiv brenda dite, disa nga të cilët janë ankuar vazhdimisht që kompanitë gjigande të mediave sociale nuk po i kushtojnë vëmendjen e nevojshme reklamave që përfshijnë gjuhë të urrejtjes, lajme të rreme, dhe përmbajtje të ndryshme të dëmshme. 

Facebook është akuzuar më parë edhe nga firma të mëdha si Starbucks dhe Coca-Cola – të cilat e kishin bojkotuar atë – pasi e kishin akuzuar si shkaktare të vdekjes së Georga Floyd, meqë kompania nuk kishte kontroll mbi gjuhën e urrejtjes në platformën e tyre.

RSS
123456789

Kurset më të shikuara

RSS