X
GO

Lajmet

Kina zhduk virusin Corona përmes dritës ultravjollcë

 • 16 mars 2020
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 4108
 • 0 Komentet
Kina zhduk virusin Corona përmes dritës ultravjollcë

Një kompani e transportit publik në Shangai të Kinës, i është kthyer teknologjisë në përpjekjen e saj për të luftuar virusin “Corona”. Zyrtarët e shëndetit publik në Kinë kanë deklaruar se “coronavirus” i cili shkakton “Covid-19” është i ndjeshëm ndaj rrezeve UV dhe ndaj nxehtësisë.

Megjithëkëtë, Organizata Botërore e Shëndetësisë, paralajmëron për rrezikun e përdorimit të këtyre rrezeve për pastrimin e duarve apo pjesë të tjera të lëkurës.

Si e përdorin kriminelët virusin ‘Corona’ për të vjedhur të dhëna

 • 12 mars 2020
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 4083
 • 0 Komentet
Si e përdorin kriminelët virusin ‘Corona’ për të vjedhur të dhëna

Me rastin e përhapjes së virusit “Corona”, deri në një pandemi globale, dhe panikut të shkaktuar nga përhapja e tij, të gjithë i kanë ngulur sytë tek monitorët që tregojnë tabelat me harta të cilat paraqesin trendin e përhapjes së virusit SARS-COV-II i cili shkakton sëmundjen COVID-19, e njohur si “Coronavirus”.

Kriminelët kibernetik, kanë përfituar nga ky rast, që, përmes këtyre tabelave – në prapavijë – të injektojnë në kompjuterët e viktimave një maluer të maskuar si “Coronavirus map". 

Facebook gjobitet nga autoritetet Australiane me $529 miliard

 • 9 mars 2020
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 1396
 • 0 Komentet
Facebook gjobitet nga autoritetet Australiane me $529 miliard

Gjatë vitit 2018 kishte shpërthyer skandali i njohur si Cambridge Analytica, pas publikimit se ishin ekspozuar të dhënat e rreth 87 milion shfrytëzuesve të rrjetit Facebook.

Që nga ajo kohë, gjobat ndaj Facebook-ut për skandalin në fjalë nuk kanë të ndalur, pasi pas SHBA-s, Anglisë, dhe Brazilit, jo më larg se sot është ngritur edhe një padi nga shtetit i Australisë.

500 Shtesa të Google Chrome vjedhin të dhënat e 1.7 milion shfrytëzuesve të Facebook-ut

 • 14 shkurt 2020
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 1777
 • 0 Komentet
500 Shtesa të Google Chrome vjedhin të dhënat e 1.7 milion shfrytëzuesve të Facebook-ut

Instalimi i shtesave të Google Chrome-it është një nga mënyrat më të zakonshme që përdorin kriminelët-kibernetik për të infektuar kompjuterët e viktimave me maluerë të ndryshëm.

Fillimisht hulumtuesit kishin zbuluar rreth 71 shtesa të dyshimta në Google Chrome, të cilat ishin shkarkuar më shumë se 1.7 milion herë. Më vonë ishin zbuluar edhe 430 shtesa të tjera të dyshimta. 

Si të fshini të dhënat tuaja që Facebook mbledhë përmes aplikacioneve të tjera

 • 30 janar 2020
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 1295
 • 0 Komentet
Si të fshini të dhënat tuaja që Facebook mbledhë përmes aplikacioneve të tjera

Facebook përdorë vegla të shumta për të gjurmuar përdoruesit e Internetit, pavarësisht nëse ata kanë ose jo një llogari aktive në këtë platformë, dhe shumica e këtyre të dhënave janë që i mbledhin aplikacionet e tjera – jashtë Facebook-ut – dhe i ndajnë ato pastaj me Facebook-un.

Çdo gjë që ne bëjmë online, nga blerjet e deri tek rezervimet e hotelit, gjenerojnë të dhëna të shumta në lidhje me sjelljen tonë online, të dhëna këto të cilat aplikacionet dhe ueb-faqet shpeshherë i ndajnë me kompani të ndryshme marketingu, ashtu që ato të mund të ndërtojnë një profil sa më të saktë në lidhje me preferencat e tona dhe në bazë të tyre të na dërgojnë reklama të ndryshme.

RSS
123456789

Kurset më të shikuara

RSS