X
GO

Lajmet

Malware i ri në Android që vjedhë kredencialet bankare

 • 1 maj 2020
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 4204
 • 0 Komentet
Malware i ri në Android që vjedhë kredencialet bankare

EventBot është një malware i llojit trojan i cili atakon aplikacionet bankare në pajisjet mobile me android, e që është në gjendje të vjedhë informacione financiare, dhe të grabis transaksionet. Me të instaluar të këtij malware-i, ai fillon të mbledhë të dhënat personale të viktimës, fjalëkalimet, shtypjet e tasteve të pajisjes, informatat bankare, e shumë më tepër.

Këto informata mund t’i sigurojnë një sulmuesi qasje në informatat personale dhe bankare të viktimës, në të dhënat private, e shumë më tepër. 

Ransomueri “Shade” publikon çelësat për dekriptim

 • 29 prill 2020
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 3226
 • 0 Komentet
Ransomueri “Shade” publikon çelësat për dekriptim

Operatorët të cilët me vite qëndruan prapa ransomuerit famëkeq “Shade”, kanë njoftuar këto ditë që i kanë ndërprerë të gjitha aktivitetet e tyre kriminale, duke kërkuar falje nga viktimat për dëmin që u kanë shkaktuar. 

Me këtë rast, ata kanë publikuar mbi 750,000 çelësa për dekriptim si shenjë e vullnetit të mirë. 

Sipas Michael Gillespie, zhvillues i faqes për identifikimin e ransomuerëve “ID Ransomware”, ransomueri “Shade” ka qenë aktiv nga viti 2014 deri kah fundi i vitit 2019, kur edhe kishte filluar të venitet.

Kina zhduk virusin Corona përmes dritës ultravjollcë

 • 16 mars 2020
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 5664
 • 0 Komentet
Kina zhduk virusin Corona përmes dritës ultravjollcë

Një kompani e transportit publik në Shangai të Kinës, i është kthyer teknologjisë në përpjekjen e saj për të luftuar virusin “Corona”. Zyrtarët e shëndetit publik në Kinë kanë deklaruar se “coronavirus” i cili shkakton “Covid-19” është i ndjeshëm ndaj rrezeve UV dhe ndaj nxehtësisë.

Megjithëkëtë, Organizata Botërore e Shëndetësisë, paralajmëron për rrezikun e përdorimit të këtyre rrezeve për pastrimin e duarve apo pjesë të tjera të lëkurës.

Si e përdorin kriminelët virusin ‘Corona’ për të vjedhur të dhëna

 • 12 mars 2020
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 5864
 • 0 Komentet
Si e përdorin kriminelët virusin ‘Corona’ për të vjedhur të dhëna

Me rastin e përhapjes së virusit “Corona”, deri në një pandemi globale, dhe panikut të shkaktuar nga përhapja e tij, të gjithë i kanë ngulur sytë tek monitorët që tregojnë tabelat me harta të cilat paraqesin trendin e përhapjes së virusit SARS-COV-II i cili shkakton sëmundjen COVID-19, e njohur si “Coronavirus”.

Kriminelët kibernetik, kanë përfituar nga ky rast, që, përmes këtyre tabelave – në prapavijë – të injektojnë në kompjuterët e viktimave një maluer të maskuar si “Coronavirus map". 

Facebook gjobitet nga autoritetet Australiane me $529 miliard

 • 9 mars 2020
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 2160
 • 0 Komentet
Facebook gjobitet nga autoritetet Australiane me $529 miliard

Gjatë vitit 2018 kishte shpërthyer skandali i njohur si Cambridge Analytica, pas publikimit se ishin ekspozuar të dhënat e rreth 87 milion shfrytëzuesve të rrjetit Facebook.

Që nga ajo kohë, gjobat ndaj Facebook-ut për skandalin në fjalë nuk kanë të ndalur, pasi pas SHBA-s, Anglisë, dhe Brazilit, jo më larg se sot është ngritur edhe një padi nga shtetit i Australisë.

RSS
12345678910Last

Kurset më të shikuara

RSS