X
GO

Lajmet

Dobësi në Google Chrome – përditëso sa më parë

 • 9 qershor 2021
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 206
 • 0 Komentet
Dobësi në Google Chrome – përditëso sa më parë

Nëse jeni duke përdorur Google Chrome në kompjuterët tuaj Windows, Mac ose Linux, duhet ta azhurnoni shfletuesin menjëherë në versionin më të fundit të lëshuar më herët sot nga kompania Google.

Google ka lëshuar një azhurnim urgjent në shfletuesin Chrome për të adresuar 14 të meta sigurie të zbuluara rishtazi, përfshirë një të metë “zero-day” që thotë se po shfrytëzohet me të madhe.

Facebook kundër personave që përhapin dezinformata

 • 31 maj 2021
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 198
 • 0 Komentet
Facebook kundër personave që përhapin dezinformata

Përhapja e dezinformatave në Facebook ka qenë një shqetësim i madh prej kohësh. Kjo për më tepër ka ardhur në shprehje viteve të fundit kur bota po përballej me pandeminë COVID-19.

Facebook, duke dashur që të mos mbahet në mend si mediumi më i madh i dezinformimit në histori, ka premtuar që do të ndërmerr hapa konkret kundër shfrytëzueseve të cilët shpërndajnë në vazhdimësi dezinformata dhe lajme të rreme.

Si të verifikoni llogarinë në Twitter në 2021

 • 26 maj 2021
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 189
 • 0 Komentet
Si të verifikoni llogarinë në Twitter në 2021

Nëse përdorni këtë rrjet social, mund të vëreni që disa shfrytëzues kanë një shenjë dalluese pran emrit të llogarisë së tyre. Kjo shenjë dalluese nënkupton që ato llogari janë verifikuar nga Twitter dhe janë autentike.

Procesi i aplikimit për këtë shenjë dalluese kishte filluar në vitin 2009, me qëllim të identifikimit të llogarive origjinale dhe të besueshme.

Mirëpo kompania kishte filluar të shqetësohej që këto distinktivë po keqpërdoreshin nga disa grupe dhe individ të caktuar, kështu që e kishte pezulluar lëshimin e tyre që nga fund-viti 2017.

Facebook nuk pëlqen që ju të shpërndani artikuj pa i lexuar

 • 11 maj 2021
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 181
 • 0 Komentet
Facebook nuk pëlqen që ju të shpërndani artikuj pa i lexuar

Facebook është një platformë e dizajnuar për shpërndarje të postimeve, mirëpo ajo nuk dëshiron që ju të shpërndani një postim nëse fillimisht ju vet nuk e keni lexuar atë. Kjo ide ka ardhur si pasojë e shpërndarjes së shumtë të lajmeve të rrejshme, dezinformatave, dhe marrëzirave të tjera të cilat shpërndahen çdo ditë në Facebook.

Facebook, ka njoftuar të hënën përmes një postimi në platformë që është duke testuar një atribut që do të nxis shfrytëzuesit të lexojnë artikullin para se ta shpërndajnë atë.

Malueri “Dhelpra ngjyrë vjollce” infekton sistemet e pambrojtura Windows

 • 25 mars 2021
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 378
 • 0 Komentet
Malueri “Dhelpra ngjyrë vjollce” infekton sistemet e pambrojtura Windows

Botnet formohen nga qindra ose mijëra pajisje të hakuara të cilat veprojnë bashkërisht si një rrjet e që kontrollohen nga operatorë kriminal, për tu përdorur pastaj për nisjen e një sulmi “denial-of-network” duke bombarduar organizatën me trafik të panevojshëm (junk) me qëllim nxjerrjen e tyre jashtë linjës (offline). Përveç kësaj, me të marrë këto pajisje nën kontroll, kriminelët mund të përdorin botnet për të përhapur maluer ose spam, ose të instalojnë ransomuer që enkriptojnë skedat në kompjuterët e infektuar.

Hulumtuesit thonë se një botnet që ka në objektiv pajisjet me Windows është duke u përhapur me shpejtësi të madhe, falë një teknike të re infeksioni që lejon që malueri të përhapet nga një kompjuter në tjetrin. 

RSS
123456789

Kurset më të shikuara

RSS